TEMI.mk

Она Кога

Љупчо Цветановски - Курир

Крај на владеењето на шутите и рогатите

Македонец, Албанец, Србин, Турчин, Бошњак, Влав и Ром аплицираат за работно место во државна администрација. Знате кој ја добил работата? Па оној со членска книшка на СДСССС. Оној што гласал за промена на името. Оној што гласал за сидрото Стево. Оној…

Избори 2020

Љупчо Цветановски - Курир

Стари финти за нови будали…

Еднаш ако ме излажеш, СРАМ ДА ТИ Е! Ако ме излажеш двапати, СРАМ ДА МИ Е! Е сега, што ако некој те излаже стотици пати? Што ако тој некој се вика Заев, поткрепен со бизнис кооперацијата СДССС&БЕСА КОМПАНИ? Што срам тогаш треба да јаде излажаниот маке…