TEMI.mk

Афера Рекет

Гордана Сиљановска Давкова - Expres

За филмот „Мафија/Двојник“ – пишува Гордана Силјановска Давкова

Катаден се нижат филмски слики, небаре reality shaw или документарен филм. На една е министерот кој гони криминал, во друштво со ептен сомнително лице, но не од Бранислав Нушиќ. Сликата е подвижна, односно во чекорење. Ќе ја позајми ли г-динот Спасов…

Избори 2020

Сашо Орданоски - Civilmedia

„Кланица“ на пропагандната десница

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Нивото на разочараност и патетичен траор со кој неколку дузини долгогодишни коментатори и пропагандисти на дострелите на Груевски сега го оплакуваат изборниот резултат на ВМРО-ДПМНЕ, мене, да признам, ми претставува одредено из…