TEMI.mk

Фестивал Браќа Манаки

Александар Русјаков - Нова Македонија

До последниот здив

Александар Русјаков Да имавме андроиди, ќе беа похумани од нас дури и кога се исклучени. Последно што ме запрепасти е можноста задолжително да се носат маски на отворено. Тоа нема да го видите од мене. Не ме интересираат ни закони, ни закани, ни казн…

Жешка политика

Љупчо Цветановски - Курир

Вашата земја и нашата Македонија

Последниот подлизурковски исказ на сидросаниот шеф на државата само ми ја потврди „теоријата.“ Да, дефинитивно не се разбираме. Никако. Очебијно, ние сме од Марс, а тие се од Венера. Не жените, јок. Тие, оние биљмезите што се срамат да го кажат името…

Култура

Јани Бојаџи - Opserver

Јани Бојаџи: Не знам што ве возбуди Столе синоќа на Манаки?! Па тој ова го збори педесет години

Не знам што ве возбуди Столе синоќа на Манаки?! Па тој ова го збори педесет години. Од неговиот долгометражен документарен филм “Австралија, Австралија“ па се “До Балчак“, Македонија е темата на несомнено најголемото и најважното име во светот на фил…