TEMI.mk

Попис на населението

Љубомир Цуцуловски - Антропол

Пописот е чекор кон кантонизација

Статус на професорот Љубомир Цуцуловски. ЧИЧИКОВЦИ. Некои сметаат дека целта на пописот е да се постигне што поголем процент на албанско население за да се овозможи и албанскиот јазик да стане службен јазик во Државата. Други (со право!) укажуваат де…

ЕУ и НАТО интеграции

Џабир Дерала - Civilmedia

Никогаш ЕУ, никогаш НАТО, никогаш Северна, никогаш попис… Секогаш на браникот на криминалот!

пишува: ЏАБИР ДЕРАЛА Или накратко: Да живее Зоран Заев! – што би рекол Димче Портпаролче на партијата Никогаш и нејзините сателити. На тоа „никогаш“ може да се додаде и „никогаш релевантни“, „никогаш со своја глава“, „никогаш разумни“ и многу други „…

Попис на населението

Љупчо Цветановски - Курир

СДССССС бељаџии, на заминување…

Фрле амбасадор во САД, попис за Албанците, „образовни“ реформи за Бугарите, промена на лични исправи за Грците, сателитите коалициско-комуњарски наеднаш се помакедончија, а фискултурци и социолози станаа инстант директорчиња на театри?!?! Хммм, гаран…

Попис на населението

Горан Момироски - Expres

ВМРО-ДПМНЕ греши, пописот не е политичка операција – пишува Горан Момироски

И површно читање на Законот за попис дава јасна претстава дека најавениот попис нема да биде ниту статистичка ниту политичка туку пред се партиска операција. Ако се прочитаат внимателно членовите на Законот за попис со кои се определува како се бираа…

Попис на населението

Роберт Димитриевски - Expres

Попис за отпис – Пишува Роберт Димитриевски

Кому му треба попис среде пандемија на смртоносна болест, со чие справување Македонија се „прослави“ на планетарно ниво? На партнерите од владината коалиција, „разбира се“. Самото тоа што ДУИ инсистира баш сега да се прави тоа што многу поорганизиран…