TEMI.mk

Конгресот на СДСМ

Зоран Милошески - Публикум

Заев, Конгресот и „евергрин“ политичките фаци

Пишува: Зоран Милошески Најголемата владејачка партија во недела ќе го одржи 26 Конгрес, кој ќе има изборен карактер. Од тие причини, сосема е јасно зошто очите на домашната јавност се вперени кон „Бихаќка“: од проста причина што од изборот на највис…

Конгресот на СДСМ

Зоран Милошески - Публикум

Членството му даде доверба, ќе испорача ли Заев нова политика?

Пишува: Зоран Милошески Огромното мнозинство на партиското реевидентирано и ажурирано членство, го кажа она што на сите, а најмногу на злобниците им беше јасно: дека својот легитимитет Зоран Заев го црпи од членовите на СДСМ. Што, впрочем, никогаш и …

Конгресот на СДСМ

Митре Велјаноски - ПлусИнфо

И по Заев – Заев!

Пред некое време, некаде по порталиве, прочитав како еден од овие младиве „скоевци“ што се на високи функции, ми се чини дека беше овој од Агенцијава за млади и спорт, како „вистински“ пророк, кажа дека како нему што му раскажувале родителите за вели…

Конгресот на СДСМ

Љупчо Цветановски - Курир

Северен циркус: Како кловнот Зоран го победи шутот Заев?

„А  сад, СПЕКТАКЛ!“ Извика во еуфорија Заев и го победи Зоран. Или беше обратно? Хмммм, навистина, кој кого победи?„Мање“ важно, оти Македонија загуби, пак, како и секогаш кога тој „победува“… Да, главна ѕвезда на северниот циркус во континуитет не е…

Конгресот на СДСМ

Ѕвездан Георгиевски - Призма

Прв меѓу еднаквиот

Ете, и тоа се случи: првите непосредни, демократски, внатрепартиски избори во историјата на повеќепартиската, еднопартиската, та и внатрепартиската Северна Македонија. Да, станува збор за претседателските избори во СДСМ, за првпат спроведени според п…

Конгресот на СДСМ

Сашо Орданоски - Либертас

СДСМ: Заев уште долго ќе владее!

За партии на власт, изборните конгреси се, главно, здодевна вежба за потврдување на легитимитетот на лидерството кое владее со партијата и со државата. Главната цел на партиските конгресмени е дружба со партиското раководство, а ако успеат да му ја с…

Конгресот на СДСМ

Сашо Орданоски - Слободен Печат

СДСМ: Заев уште долго ќе владее!

За партии на власт, изборните конгреси се, главно, здодевна вежба за потврдување на легитимитетот на лидерството кое владее со партијата и со државата. Главната цел на партиските конгресмени е дружба со партиското раководство, а ако успеат да му ја с…

Конгресот на СДСМ

Војо Маневски - Civilmedia

Изгубени во демократијата

пишува: ВОЈО МАНЕВСКИ Поединци, групи или цели народи се стремат кон идеалите и се надеваат дека некогаш ќе ги остварат. Но сепак, до идеалите се доаѓа со верување во вредности кои се сметаат за прифатливи и блиски на поголем број лица. Кога ќе се по…

Конгресот на СДСМ

Сашо Орданоски - Civilmedia

СДСМ: Заев уште долго ќе владее!

пишува: САШО ОРДАНОСКИ За партии на власт, изборните конгреси се, главно, здодевна вежба за потврдување на легитимитетот на лидерството кое владее со партијата и со државата. Главната цел на партиските конгресмени е дружба со партиското раководство, …

Конгресот на СДСМ

Иљче - ПлусИнфо

ПА(Р)ЛАМУДЕЊЕ Не му е досадно на Зоки да седи сам на врвот на демократијата?!

Заев: „Испишуваме историја“. Да, ама средновековна. - Advertisement - *** „Ама битно човечињава за рака се држат, влегуваат и гласаат.“ Ви текнува? *** Можело и против да се гласа на изборите во СДСМ. И шо ќе се десит ак имат поќе против? Вице ќе е п…