TEMI.mk

Преспански договор 

Страшо Ангеловски - Денешен

КОЛУМНА НА АНГЕЛОВСКИ: Украдена држава, украдени животи…!

Страшо АНГЕЛОВСКИ

Бидејќи, за разлика од сите останати посткомунистички држави во Европа, Македонија и после четврт столетие самостојност не успеа да се  извлече од живата кал на југословенското комунистичко и  удбашко минато, сега, не смееме да глу…

Затвор за организаторите на 27-ми Април

Бранко Героски - Курир

Осудивте невин човек, друже судија!

Трајко Вељаноски е осуден без никаква вина. Вашата осудителна пресуда е политичка. Можеби Вие и не сте сосема виновни за тоа, но дилеми нема – ова е класичен политички реваншизам и брутална одмазда спакувани во вид на судска пресуда. Видете вака, дру…

Затвор за организаторите на 27-ми Април

Рашела Мизрахи - Курир

Македонија – Голи Оток за Македонците

Тешко се движи проколнатиот “Пунат” кон крајната дестинација Голи Оток. Тажното брчење на моторите успева да го заглуши силниот молк на Македонците кои врзани еден за друг,патуваат во непозната немилост, за која до сега само слушале, неверувајќи дека…

Затвор за организаторите на 27-ми Април

Дафина Стојаноска - Курир

ОСУДЕНИ И ЗАБЛУДЕНИ

Минатата зима, пред да заврши претходниот мандат, ме повика колегата Трајко Велјановски, на зелените фотелји во фоајето пред сала „Македонија„, во Собранието на Република Македонија. При самото седнување, забележав кај него доза на трема и вознемирен…

Груевизмот

Ерол Ризаов - Независен

Кукавичките јајца на Никола Груевски

ЕРОЛ РИЗАОВ Останува незавршена работа на судот да утврди колку од двата века затворски казни се на душа на Груевски, кој немаше ни грам храброст да ја преземе одговорноста за својата клучна улога на наредбодавач Кукавичките јајца на Никола Груевски,…

Груевизмот

Ерол Ризаов - Либертас

Кукавичките јајца на Никола Груевски

Кукавичките јајца на Никола Груевски, подметнати во туѓо гнездо, се испилија во уште четири затворски казни. По четири години „кокoдакање“ во судот на дел од организаторите на крвопролевањето од 27 април 2017 година, во отсуство од обвинителната клуп…

Груевизмот

Ерол Ризаов - DW

Кукавичките јајца на Никола Груевски

Останува незавршена работа на судот да утврди колку од двата века затворски казни се на душа на Груевски, кој немаше ни грам храброст да ја преземе одговорноста за својата клучна улога на наредбодавач. Пишува Ерол Ризаов Кукавичките јајца на Никола Г…

Затвор за организаторите на 27-ми Април

Петрит Сарачини - Civilmedia

Грујо од Будимпешта пак во филм, го направил 27 април без насислтво, со свирчиња и тапани?!

Со тапани и свирчиња не се прави тероризам и рушење на уставниот поредок, рече побегнатиот криминалец Никлош Грујош (како што нагалено го викаме натурализираниот Унгарец) од Будимпешта на Фејсбук. И, во право е! Не се прави тоа со свирчиња и тапани, …

Судски пресуди

Бранко Героски - ПлусИнфо

Осудивте невин човек, друже судија!

Видете вака, друже судија… - Advertisement - Јас не можам и не сакам да тврдам ништо во врска со евентуалната вина на Миле Јанакиески, на Спиро Ристовски и на тој Владимир Атанасовски (кого ни површно не го познавам) за организирањето на насилствата …