TEMI.mk

Education  

TV Plus Kumanovo

Се одбележува Денот на учителот

Referendum 

Сашо Орданоски - Civilmedia

Што ли ќе прославува Путин на годинешнава Деветомајска парада?!

САШО ОРДАНОСКИ Прославата на 9-ти Мај, Денот на победата против фашизмот, отсекогаш била централната политичка масовка во календарот на руската домашна општествено-политичка агенда. Тоа одбележување на победоносната епопеја на руската Црвен армија и …

EU and NATO integration 

Ненад Јовановиќ - Frontline

Одметната опозиција која блокира свои граѓани во Собранието значи дека работи за туѓи центри на моќ

пишува: НЕНАД ЈОВАНОВИЌ Мицкоски синојка најави „активен бојкот“ во Собранието. Добро, тоа е ВМРО, што тие знаат за политиката и животот во најширока смисла на зборот? Појма немаат, тоа барем ни е јасно како ден. Второ прашање: има ли некој друг отпо…

Education  

Телевизија M-Net HD

Десет признанија за најдобрите наставници од училиштата и градинките во Штип