TEMI.mk

Отворен Балкан

Звонимир Јанкуловски - Нова Македонија

„Отворен Балкан“ за возрасни: ЕУгославија

Очигледно дека претседателот Бајден работи во рамките на параметрите на новата реалност на Западен Балкан, секако не онаа од 1990-тите години, кога ги формираше своите ставови за Балканот. Но дали стратегиската логика се промени? Лидерите на Србија, …

Мини Шенген

Мерсел Биљали - Денес Магазин

ЛЕПРОЗЕН БАЛКАН! – Мерсел БИЉАЛИ

„Мини-Шенген“ или „Отворен Балкан“!? Првиот има тесна содржина, а вториот поголема територијална ширина! Како да се сака да се бега од вистинското име – „Заеднички пазар на земјите од западен Балкан“. Мерсел Биљали Преамбициозно е да барате да ви се …