TEMI.mk

The agreement with Bulgaria 

Xhabir Deralla - Civilmedia

Балансирани до коска

ЏАБИР ДЕРАЛА Кога ќе уапсат некој што силувал жена или дете, не го бараат за интервју. Кога ќе осомничат некого за пожар, се разбира, се работи за пироман. Ако се слушне дека некој крадел, ограбувал или мамел, не оставаат место за сомнеж, тој е – држ…

Children's health 

Канал 5 Телевизија

Светски ден на контрацепција: На позитивната листа на лекови и натаму нема модерен контрацептив

Ohrid Agreement

Zvonimir Jankuloski - Нова Македонија

Едно општество на квоти: кога инклузивноста е бројка

Инклузивноста не е само за постигнување квоти или едноставно присуство на луѓе што се идентификуваат како дел од одредена малцинска група. Затоа нашиот наратив не е инклузивен, тој е агресивно нумерички. Без содржина и без квалитет. И без образование…

Children's health 

360 Stepeni

Бесплатната контрацепција и по пет години е само владино ветување на хартија