TEMI.mk

Викенд без ДДВ

Дафина Стојаноска - Курир

ВИКЕНД БЕЗ ДДВ ИЛИ ДЕН СО „ЌЕ“ ПОВРАТ НА ДДВ???

Убаво звучеше во ек на изборна кампања да се најавува викенд без ДДВ, во тек на кампања да се делат ваучери и така натаму… Сето тоа заврши. Наместо викендот без ДДВ, како што власта го нарекува, да се случи во последниот викенд од август месец, тој в…

Економски мерки

Сашо Орданоски - Слободен Печат

Изгубени во македонската прашума

Кога власта (Заев) ќе презентира нов пакет кризни мерки тежок скоро половина милијарда евра со намера за продолжена помош на ковид-економијата во државата, а опозицијата (Мицкоски) ПЕТ минути потоа излегува со оценка на мерките дека со нив „мафијата …