TEMI.mk

Спорт

Роберт Димитриевски - Expres

Не навивам за „Северна“ – Пишува Роберт Димитриевски

Не толку одамна сите беа горди на него. Го истетовира македонското знаме на градите, Македонците од САД и од Канада доаѓаа на неговите натпревари во НБА-лигата со знамиња, меѓу кои и тоа со сонцето од Кутлеш, и потоа се фотографираа со него. Сите се …

Македонија на Европско првенство

Васко Шутаров - Република

За срцата кои се уште чукаат во седум осмини

Децата на Балтазар Плејада од неколку генерации родители и деца од 70-те, 80-те и 90-те години од минатиот век, меѓу мноштвото анимирани Дизниеви миленици, имаа и еден свој домашен цртан јунак, Професорот Балтазар. Малиот белобрад чичко, секогаш сток…