TEMI.mk

ЕУ и НАТО интеграции 

Игор Петровски - Капитал

Билал Кара: Врвната технологија, знаењето и емпатијата се нашите адути во грижата за пациентите

Санте Плус Групацијата од Турција, своите почетоци во здравствените услуги ги има пред 20 години со првоотворената болница во Истанбул, а во Северна Македонија со свои активности е присутна од пред десетина години. Денес, Санте Плус има две болници в…

Полициски час 

Васко Маглешов - Призма

Речиси 2.000 осудени во Скопје за прекршување на антиковид-мерките

Скопјанецот Дени Ј. е еден од речиси 2.000 лица што добиле пресуда дека ги прекршиле здравствените прописи за време на пандемијата. Тој, во државниот буџет треба да уплати 1.000 евра затоа што се движел за време на полициски час и судски трошоци. За …