TEMI.mk

Скопје 2014

Љупчо Поповски - DW

Како Нерон или како Ленин – што да се прави со спомениците?

За спомениците од центарот на Скопје е потребен концепт со кој тие ќе се зачуваат, само ќе им се промени местото и контекстот за да се нагласи достоинството на демократијата. Колумна на Љупчо Поповски. Што да се прави со бронзено-бетонската шума на с…

Скопје 2014

Роберт Димитриевски - Expres

Жива е Македонија – Пишува Роберт Димитриевски

Покомично од тоа кога арамијата вреска „држете го крадецот!“ или кога проститутката зборува за чесност може да биде само кога (поранешни, а богами и сегашни) вандали обвинуваат за вандализам во герила акцијата „Жива е Македонија“. Тие што ја запалија…