TEMI.mk

Covid19 

Branko Trickovski - Frontline

Робови на неразумот

Пишува: БРАНКО ТРИЧКОВСКИ „За оние кои беа маргинализирани од владеењето на разумот (владеење кое постои барем од времето на Платон) постмодерната критика може да биде ослободувачка. Таа ги открива измамите на сите големи наративи и со тоа нѐ ослобод…

Hydropower plants 

Makedonski Media Servis

Настаните кои го одбележаа работењето на ЈП ХС „Злетовица“ во 2022

Hydropower plants 

Oliver Andonov - Infomax

Маестрална колумна на Оливер Андонов: Како да зготвите “варена жаба” на македонски начин?!

Готвачки вештини (или: Како да зготвите „Варена жаба“ на македонски начин) Готвењето го нарекуваат вештина, но се повеќе е присутно како уметност. Доколку прашате некој готвач, (во сленг кажано – кувар) или по ново-македонски „Шеф“, секој ќе ви каже …