TEMI.mk

Covid19 

Ivica Celikovikj - ПлусИнфо

Недоверба за иселување

Во високоразвиените демократии обично се вели дека довербата во институциите брзо се уништува, но за да се изгради повторно е потребно време. Кога станува збор за Македонија, тешко би било да не се согласиме со вицепремиерот Фатмир Битиќи, кој тврди …

Special Public Prosecution

Vlado Apostolov - Призма

Парцела на која принципите доаѓаат да умрат

Триесет години од независноста сведочевме за разни непринципиелни политички коалиции, мотивирани исклучиво од лукративни побуди на поединци. Такви епизоди има многу, а последна што исплива во јавноста е урбанистичката приказна што се одигрува во скоп…

Education  

Левица Политичка Партија

ДПМНЕ го уништи легитимитетот на Советот на Општина Кавадарци

Local government 

Телевизија M-Net HD

СДСМ Штип на трибина: Многу ветуваше, а за една година локалната власт малку реализира