TEMI.mk

Реформи во медиумите

Јани Бојаџи - Нова Македонија

За телевизиите, чудовиштата и реформите. Прв дел, вовед во стварноста

Власта е решена да ги облече во железни опинци и медиумите, драги мои. Планираат да почнат големи реформи во организацијата, структурата, функционирањето и финансирањето на македонските медиуми, со посебен фокус на телевизиите, како најмоќен од сите …

Реформи во медиумите

Ненад Јовановиќ - Слободен Печат

Реформа или назад во проклетија

Нема никакви реформи, нема цивилизација и нема Европа во оваа земја без реформи во медиумите! Таа подразбира невозможни работи, какви што се разбивање на племенските обрасци на читателите и собирање граѓани околу весници како метафора за граѓански ст…