TEMI.mk

Informal economy

Бобан Илијевски - Работник

И работодавачи имаат мака со лошите газди

Колумна на Бобан Илијевски Денеска е првиот ден од примената на новото законско решение – „ден на неделен одмор“ или народски кажано, недела како неработен ден. Од Државниот инспекторат за труд излегоа со соопштение за тоа дека сите коишто денеска ра…

Corruption 

Александар Брезовски - Нетпрес

Промовираниот проект Е-инспекторати не е нов

Деновиве скоро во сите медиуми се пренесува веста дека започнува со реализација Проектот Е-инспекторати како пилот проект во Државниот пазарен инспекторат, Државниот инспекторат за труд и Државниот управен инспекторат, што е секако за пофалба, но дал…

Labor inspection

Само прашај / Samo prasaj

Дали цариниците и граничните инспектори треба да добијат надомест за работа во недела?

Labor inspection

Само прашај / Samo prasaj

На кој начин се исплаќа дневница за работа во недела?

Labor inspection

Само прашај / Samo prasaj

Дали обложувалниците смеат да работат во недела и колкава дневница им следува на вработените?