TEMI.mk

Education  

TV Kanal VIS

Најмалите од детската градинка „Детска радост“ од Струмица ја одбележаа Детската недела

Kindergartens 

Дарко Јаневски - Денешен

АНАЛИЗА НА ЈАНЕВСКИ: Како Неделков, Тренчевска и Шакири ги излажаа наставниците и воспитувачките!

Дарко ЈАНЕВСКИ

Претседателот на СОНК и Советот на СОНК денеска го ставија штрајкот на наставниците во мирување, со образложение дека ако не го сторлеле тоа ќе го прекршеле законот, а штрајкот ќе бил во мирување додека спорот не бил решен со „мировни…

Education  

Телевизија M-Net HD

Десет признанија за најдобрите наставници од училиштата и градинките во Штип

EU and NATO integration 

Александар Ристевски - Курир

Нема ништо „европско“ во барањата кои ги наметнува Бугарија

Споровите и темите со Бугарија, кои секојдневно се држат актуелни во јавноста, предизвикуваат сериозна поделеноста кај народот и се по истакнат евро скептицизам. Она што преку анкетите со години се прикажуваше дека македонската нација е над 90 процен…