TEMI.mk

Јавна Соба

Елена Гаговска - Civilmedia

Полицајците не се маргинализирано малцинство

пишува: ЕЛЕНА ГАГОВСКА Во прес конференцијата која се одржа минатата недела пред МВР (Министерството за Внатрешни Работи), платформата побара со рок до 8-ми март да има „кривичен прогон на сторителите од случајот „Јавна соба“ и за полнолетните жртви …

Јавна Соба

Иван Дургутов - Радио МОФ

[Став] „Јавна соба“ е кривично дело и битката мора да биде заедничка

Скандалозното оживување на т.н. „Јавна соба“, покажа дека изминувањето на една година, освен пандемија и истек на 365 календарски денови, не донело ништо друго и ново кај надлежните институции во однос на нивното (не)постапување. Од јануари 2020 годи…