TEMI.mk

Преспански договор

Јасминка Павловска - Нова Македонија

Одземањето на придавката „македонски“ не е само граматичка грешка

Индолентното однесување на Обединетите нации, за својот дел од обврските спрема нашата земја, треба да ни биде „врескава опомена“ дека е отворен нов, длабок и сложен предизвик за да го спасиме од исчезнување македонскиот идентитет во меѓународните ор…

Преспански договор

Влада на Република Северна Македонија

Заев: Преку договорот од Преспа стануваме земја која предничи по инвестиции во зелена енергија

Договорот со Бугарија

Панде Колемишевски - Нова Македонија

Глигоров, името и Албанците (Малески и Андов – виа Глигоров)

Професорот Денко Малески и политичарот Стојан Андов во повеќе статии што ги објавуваат на портали или во весници го спомнуваат името на првиот претседател на Република Македонија, Киро Глигоров. Евоцирајќи спомени од времето кога работеле заедно, кон…

Преспански договор

AlfaTV News

Заев не попушта: МАНУ ќе мора да ја стави кованицата Северна, имаме договор со Грција за добро име