TEMI.mk

Конфликтот Израел - Газа NEW

Билјана Ванковска - Нова Македонија

Нема да бидеме избришани или sumud

Пораката од насловот е палестинска, не е македонска, да се разбереме веднаш. Ќе рече некој, ја средивме земјата, па сега уште и за Палестина ќе се грижиме! Еве, ја распродаваат земјата и легализираат дивоградби – треба да се стори нешто; оставете ги …

Конфликтот Израел - Газа NEW

Ѕвездан Георгиевски - Призма

Револуција без почеток, но со крај

Двата паралелни пропалестински протеста што се одржаа во Скопје, нивната слаба посетеност, благодарноста на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху кон Македонија за нејзината наводна поддршка на неговата земја, отворената поддршка на ВМРО-ДПМНЕ на во…