TEMI.mk

Предлог закон: Администрацијата во петок да работи 4 часа

Бранко Героски - Opserver

Бранко Героски: Кого заебавате вие, другарчиња?

Заев бил против скратувањето на работното време на администрација. Тоа било предлог на „партиципиентите во власта“, а не негов. Ајде де! Чиј е нацрт-законот во кој се предлага вакво нешто? На ресорното министерство. Чие е министерството? На македонск…

Локални избори 2021

Горан Михајловски - Сакам Да Кажам

ДИВЈАЦИТЕ ОД ЗАПАДЕН БАЛКАН

1 Владата изготвила предлог-закон, според кој административните службеници наместо 40 ќе работат 36 часа неделно. Во петок ќе работат само 4 часа. А зошто во петок воопшто би работеле? Нека не се мачат само за 4 часа да доаѓаат на работа. А ние, што …