TEMI.mk

Религија

Марјан Ѓуровски - Религија

Ѓуровски:Од изборот на нов српски патријарх зависи начинот и времето на затворање на отворени прашања на Балканот

Од денешниот избор на највисок црковен достоинственик на СПЦ зависи начинот и времето на затворање на некои од отворените прашања меѓу народите на Балканот.Дали ќе превагне прагмата во гласањето?!Важно е поведението на идниот Патријарх кон македонски…

Религија

Митрополит Наум - Религија

Закхеј

Колкумина се навистина подготвени да се откажат од своето славољубие, од својата лажна слава; и колкумина се подготвени да изгледаат бедно или да служат за потсмев заради Господ Христос, и заради можната средба со Него? Началникот на митарите, Закхеј…