TEMI.mk

Illegal constructions

Телма ТВ / Telma TV

Матка – споменик на природата, украсен со дивоградби и платформи

Illegal constructions

Goce Trpkovski - Призма

Година кога се „ДУП“-на балонот на урбанистичките политики

Најважната информација во врска со урбанистичкото планирање и развој на Скопје во 2022 година не дојде од местата од каде што сме навикнале да доаѓаат таквите содржини – од општините, градската управа, општинските совети, планерските куќи, градежните…

Illegal constructions

360 Stepeni

На повидок нова дивоградба во контактна зона на Старата скопска чаршија

Covid19 

Goran Mihajlovski - Сакам Да Кажам

НЕК’ ДОЈДЕ ЖИВОТ

Драги мои, Овие денови се преслушуваме, каде бевме, до каде стигнавме. Насловот на ова последно издание на „Сакам да кажам“ за оваа година е изваден од поднасловот на колумната објавена на 18 ноември. Во продолжение ги извадив сите поднаслови од колу…