TEMI.mk

Air pollution 

Ljubomir Kostovski - Civilmedia

Колапс: Локалните управи паѓаат пред ветувањата – нула исполнувања по една година

ЉУБОМИР КОСТОВСКИ Минатата есен изборите донесоа голем пресврт на општинско ниво, практично, во целата земја. Познато е дека по убедливата победа на локалните во 2017 година, на новата владејачка гарнитура на републичко ниво, што беше очекувана и дел…

Free public transport

Televizija 24

Укинати мерките и бесплатниот јавен превоз - Скопје пак е во најзагадените градови во светот

Air pollution 

Сител Телевизија

Бесплатен јавен превоз поради загадувањето, се преземаат ли подолгорочни мерки?

Air pollution 

Канал 5 Телевизија

ЈСП: Од денеска бесплатен јавен превоз поради загадувањето на воздухот

Macedonian Language 

Stefan Bogoev - Фокус

Без образ (ен)

Безобразниот Мицкоски се слика во црква со Томе Блажевски, претседател на бугарскиот клуб “Цар Борис трети”, а потоа безобразниот Мицкоски на прес го повикува народот да протестира против истиот клуб Пишува: Стефан БОГОЕВ Зборот “безобразен” често го…