TEMI.mk

Macedonian Academy of Sciences and Arts 

Телма ТВ / Telma TV

Првпат во историјата штрајк на вработените во МАНУ

Macedonian Academy of Sciences and Arts 

Канал 5 Телевизија

Дел од вработените на МАНУ ќе стапат во штрајк поради ниски плати

Macedonian Academy of Sciences and Arts 

Boban Ilijevski - Работник

Кога инфлацијата ги јаде платите на работниците кои имаат далеку подобар стандард од нашиот, што да правиме ние?!

Штрајкови, протести и борби за работнички права. Вака накратко може да се опише ситуацијата во Европа и светот во изминатиот период. Во Велика Британија се чини дека сите штрајкуваат. Последните информации од медиумите велат дека штрајкуваат половина…

EU and NATO integration 

Stojan Andov - Фокус

Бесмислена бугарска политика кон македонскиот јазик, Илинденското востание и Гоце Делчев

Текстот е објавен во неделникот „Фокус“ на 16 ноември, 2022 година во бројот 1415 Не можеме да прифатиме да зборуваме за „заедничка историја со бугарскиот народ до 1945 година“. Нашиот народ, тој период го доживува како сопствено ослободување од буга…

Macedonian Academy of Sciences and Arts 

TV Alfa Emisii

ШТО НЕ Е ЈАСНО? (28.12.2022) ГОСТИН: Академик ЉУПЧО КОЦАРЕВ