TEMI.mk

Personnel policy

Televizija 24

Дали со изборот на Абази за шеф на ОЈО ГОКК, Ахмети ја заокружува својата кадровска политика?

Corruption 

Zvezdan Georgievski - Призма

Што беше тоа достоинство?

Достоинство е зборот што деновиве ми е во фокусот. Почнувам од Денот на македонското новинарство, 17 февруари, кога новинарите маршираа за сопственото достоинство, односно за да дадат гласност на своите проблеми. За жал, она што се нарекува „виша сил…

Air pollution 

Goran Mihajlovski - Сакам Да Кажам

ЛУЃЕ И КУЧИЊА

1 Сосема бесмислена е расправата „Сакате луѓе, или сакате кучиња“. Исто како што сосема безвредна е изјавата „Што ќе ми се кучиња, кога си имам внучиња“, што ја даде струшкиот градоначалник Рамиз Мерко, откако во неговиот град некој со пушка убил дес…