TEMI.mk

EU and NATO integration 

Frosina Dimeska - Призма

Порано ги напаѓаа, сега ги игнорираат

Поминато е времето кога од позиција на власт им се броеја парите на граѓанските организации и се компромитираа нивните донатори лепејќи им политички етикети, во обид да се докаже некаква партиска агенда скриена од јавноста. Имено, не се толку далеку …

NGOs 

360 Stepeni

Граѓанско општество: Владата формираше Совет, но не сака да се советува со него

Air pollution 

Blagojce Atanasovski - Слободен Печат

Кучето е најдобриот пријател на човекот

Каде е одговорноста на некој граѓанин кој чувал куче дома и после, поради икс причини го пуштил слободно да талка, бидејќи веќе не можел да го чува или не сакал, сеедно? Тој смета дека тоа е нормално? Каде е улогата на локалните самоуправи што имаат …

Education  

360 Stepeni

360 degrees season 9, show 37 (in-depth)