TEMI.mk

Unemployment 

Biljana Vankovska - Нова Македонија

Нивните деца се нашата иднина

Беше пролет 1982 година, среде осмиот семестар, кога го подготвував последниот испит на Правниот факултет, свесна дека додека моите колеги се подготвуваа за апсолвентска екскурзија јас наскоро ќе се пријавам во Заводот за вработување. Ме фаќаше депре…

Labor inspection

Министерство за внатрешни работи

Обраќање Спасовски на потпишување меморандум меѓу МВР и Државниот инспекторат за труд

EU and NATO integration 

Jane Gorgioski - Frontline

Треба ли да се игнорира Апасиев и неговата ѓоа Левица

Пишува: ЈАНЕ ЃОРЃИОСКИ Има многу дискусии за тоа како треба слободарските медиуми да го третира Димитар Апасив. Од тоа дека не треба да му се обрнува внимание, дека е маргинален политички лик и дека со пишување за него само му се храни егото, па се д…

Labor inspection

Министерство за внатрешни работи

Потпишување Меморандум за соработка меѓу МВР и Државниот инспекторат за труд

Labor inspection

Министерство за внатрешни работи

Обраќање директорка на Државниот инспекторат за труд, Весна Томовска