TEMI.mk

Association of the units of local self-government

Televizija 24Vesti

Данела Арсовска прв претседател на ЗЕЛС кој што бил сменет во историјата на инстутуцијата

EU and NATO integration 

Zoran Bojarovski - Zoom

Неодговорноста на ВМРО-ДПМНЕ и опозицијата централно и локално, доведува во ризик проекти за здрава животна средина вредни 270 милиони евра од ЕУ фондовите

Пишува: Зоран Бојаровски „Активната блокада“ на ВМРО-ДПМНЕ во Собранието, што е синоним за неодговорно однесување, се пресликува и на ниво на локалните самоуправи во кои „владее“ оваа партија, а застојот во реализацијата на ИПА проектите ја вклучува …

Association of the units of local self-government

Televizija 24Vesti

Данела Арсовска смената од претседателка на ЗЕЛС

Association of the units of local self-government

Сител Телевизија

Данела Арсовска ја загуби претседателската позиција во ЗЕЛС

Air pollution 

Бојан Петрески - Frontline

Panta rei, само во ВМРО-ДПМНЕ ништо не се менува, ниту на локално ниту на централно ниво

пишува: БОЈАН ПЕТРЕСКИ Не случајно во овој текст, се решив да ја употребам најпознатата изрека на философот Хераклит “Panta rei” – Сè тече, сè се менува. Токму оваа изрека ја поставувам како појдовна точка за анализа на случувањата на локално и центр…

Association of the units of local self-government

Телма ТВ / Telma TV

Данела Арсовска едногласно разрешена од позицијата прв човек на ЗЕЛС