TEMI.mk

The agreement with Bulgaria 

Stojan Andov - Фокус

Како Гоце Делчев стана голема народна легенда!

Текстот е објавен на 24 август, 2022 година во неделникот „Фокус“ во бројот 1403 За постигнувањето на сите успеси, не малку му помагаше и неговиот личен шарм како патриот, хуманист и револуционерен учител и водач. Гоце беше една навистина шармантна л…

Education  

Канал 5 Телевизија

Протест на учениците од Математичко – информатичката гимназија

Education  

Канал 5 Телевизија

Протест на учениците од Математичко – информатичката гимназија

Education  

Канал 5 Телевизија

Талентираните ученици од МИГ немаат соодветни професори

Census 2021 

Katerina Blazevska - Призма

Вистински скрининг

Додека траат пресметките нa две теми – „Премиер дезертер“ и „Кај е шпицниот градоначалник“, далеку од политичките арени и рефлектори, без престанок си тече „најпродуктивниот“ процес – иселувањето. Деновиве сведочев на таква сцена – заминување на млад…