TEMI.mk

Fake news and misinformation 

Civil

Перспективи 2023 - Мишев: Ние заостануваме зад светската поддршка за Украина

Fake news and misinformation 

Civil

Синадиновска: Говорот на омраза поттикнува и физичко насилство

EU and NATO integration 

Zoran Bojarovski - Zoom

„Леви“ амандмани за „перење“ на гревовите

Пишува: Зоран Бојаровски Пратениците на Левица, Димитар Апасиев и Борислав Крмов поднеле 1300 амандмани со намера со „амандманска блокада“ да не дозволат „јавниот простор и слободната мисла да бидат потиснати под чизмата на авторитарниот режим на СДС…

Macedonia's media

Види Вака

Безбедност и социо-економска состојба на медиумите во Македонија

Macedonia's media

Канал 5 Телевизија

Ангелов: Отворањето на преговорите ќе помогне и за европеизација на медиумите

The agreement with Bulgaria 

Милош Милошевски - Infomax

Перин: Карпалак и „Заедничката историја“ на Македонија и Бугарија

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да не убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. За да не се повторува напишаното од мене и од моите колеги, денес сакам да направам една споредба и да се разбери еднаш за секо…

Macedonia's media

Radio Slobodna Evropa na Makedonski

Петковска - Медиумите во Македонија долго се во длабока криза