TEMI.mk

Меѓуетнички односи

Аљоша Симјановски - Нова Македонија

Боро и Рамиз – македонско-албанска ударна бригада

На теренот, во нашето живеење, има илјади братства и пријателства меѓу Македонци и Албанци. Едно такво беше и нашата соработка со скоро починатиот колега, пријател и побратим, новинарот, публицист, сценарист, поет Аљуш Камбери, со кого низ годините п…

Меѓуетнички односи

Петрит Сарачини - Либертас

Итно мерки против хулиганите, ало заспано обвинителство, се слушаме ли!?

Државата под итно да преземе мерки против хулиганизмот! Денес во Ѓорче Петров за влакно е избегнат сериозен меѓуетнички инцидент. На повиците „Мртов Шиптар добар Шиптар“ од навивачи на улица (не на стадион), застана цела албанска свадба. Мерки, ведна…