TEMI.mk

Fake news and misinformation 

Civil

Младите најмногу се дискриминирани според сексуалната ориентација, родот и социјалниот статус

Fake news and misinformation 

360 Stepeni

Герила-акција: На лагата ѝ се кратки нозете, не наседнувајте на лажни вести

Covid19 

Xhabir Deralla - Frontline

Руската пропагандна пешадија заглавена во калта

ЏАБИР ДЕРАЛА Ја читам (тоа ми е работа) анализата од мониторинг тимот на Цивил за директорката на една приватна високообразовна установа во Скопје, во која се анализира нејзината активност на социјалните мрежи. Од приложеното, се гледа дека таа е вре…

Fake news and misinformation 

Канал 5 Телевизија

Герила акција: Народната мудрост посилна од лажните вести

Air pollution 

Civil

Иванов: Нема совест кога гинат луѓе, кога има војна

The agreement with Bulgaria 

Петар Богојески - Религија

БОГОЈЕСКИ: Македонците со право се загрижени, но паѓаат под туѓи пропаганди!

После признавањето на МПЦ – ОА од страна на Вселенската Партијаршија, се отвори голема дискусија помеѓу македонските граѓани, за жал и повторна поделба помеѓу Македонците, за тоа дали е тоа пријателски или непријателски чин кон МПЦ – ОА и општо кон н…

Fake news and misinformation 

Civil

Муратов: Најслеп е тој што не сака да ја види вистината