TEMI.mk

Дневна политика

Љупчо Цветановски - Курир

Ковид-95 зачинет со многу Бемве чалам

Македонија надмина 10.000 заразени од Ковид-19. А, ви текнува кооолку прогнозираа блескавите корона-денсери Филипче и Заев? Епа, 2.000, епа. Утнаа „само“ цели пет пати. Да, до сега. Бројката ќе оди нагоре, да не се лажеме, за жал, ќе биде многу повеќ…

Тиранска платформа

Ѕвездан Георгиевски - Призма

Демонтажа на националните политики

Претпоставувам дека многумина нема да се согласат со моето тврдење дека овие избори што неодамна се завршија, всушност, претставуваат демонтажа на една политичка логика, која веќе одамна го изгубила својот легитимитет, а кај нас, ете, сѐ уште функцио…