TEMI.mk

Ден на победата над фашизмот

Александар Русјаков - Нова Македонија

Нецрни мугри на безумноста

Еве, јас барам да се исфрли зборот бело. Затоа што од него се вадат формите белчо, бели, белоглав, а тоа се зборови што цел живот ми ги дофрлаат оти сум албино. Ме вреѓа, бре. Барам да се најде политички коректна замена за бело. Може да се користи не…

Дневна политика

Љупчо Цветановски - Курир

Цела влада на офталмолог, под итно!

Еден ден, две „отвора.“ При првиот Царовска искрена, при вториот нејзиниот шеф Заев излажа, пак. Првото преседан, второто класика. Не/Мила искрено си призна дека се фашисти, Зоче излажа дека е патриот. И пак, во Божји ден – недела, мноштво атеистички…