TEMI.mk

Мотивациски

Аљоша Симјановски - Нова Македонија

Среќата е во обичните нешта

Во рангирањето според параметрите за индексот на среќа извршено пред некоја година, во 151 земја, Македонија се нашла на 143-то место, а Македонците, како по правило, длабоко потонати во незадоволство и очај, Според анализите и оцените на анкетата, м…

Мотивациски

Зоран Крстевски - Вечер прес

ЖИВОТНИ ПАТОКАЗИ, ЗОРАН КРСТЕВСКИ: ОСОЗНАВАЊЕ

Будењето на личните потенцијали и фокусот кон тоа што е добро во нашето постоење се основни за постигнување значајни резултати во животот. Никој не може да ни помогне толку многу, колку што можеме да си помогнеме самите себеси. Воедно, никој не може …