TEMI.mk

Е-настава

Марија Младеновска Димитрова - Нова Македонија

Стресот кај наставниот кадар поради онлајн наставата

Наметнатата нова реалност поради пандемијата на коронавирусот пред нас постави нови предизвици со кои мораме да се соочиме и да се приспособиме. Оваа состојба, во која речиси повеќе од една година егзистира целиот свет, наметна реорганизација на наст…

Е-настава

Михаило Донев - Слободен Печат

Едногодишен ученички онлајн лавиринт без излез на повидок

Ако минатата година онлајн наставата беше новост, сега е рутина, буквално дел од секојдневието на секој средношколец. Настава на далечина, хибриден модел, онлајн часови, онлајн тестови, онлајн оценки, онлајн испрашување, станаа нормални термини речис…

Е-настава

AlfaTV News

Експерти: Mајкрософт тимс не може да биде замена за националната платформа