TEMI.mk

Работа и труд

Реџеп Исмаил (Хактан) - Антропол

Народот кој дозволува да се распродаде државниот имот – секогаш ја губи и својата држава!

Статус на Реџеп Исмаил (Хактан) – член на Президиумот на Левица. После приватизацијата, како процес на отуѓување на државниот/народен имот во приватни раце и странски капитал, сосема логична е и последицата да тој народ ја изгуби и својата државата п…

Невработеноста

Ѓорѓи Илиевски - Денешен

ИЛИЕВСКИ: Кога претседателот кој би се иселил да не е претседател, промовира иницијативи за младите

Ѓорѓи Илиевски Виш просветен инспектор Претседателот Стево Пендаровски и Фондот за деца при Обединетите нации (УНИЦЕФ), ја најавија заедничката иницијатива “Преосмисли ја иднината“, чија цел, како што стои во иницијативата на децата и на младите, е д…