TEMI.mk

ЕУ и НАТО интеграции

Сашо Орданоски - Civilmedia

Бугарија во челустите на сопствената политика (само за 18+)

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Со оглед на последниот бараж од навреди што за викендов ни ги испорача Софија (Борисов, имено, во интервју за германски ФАЦ, тврди дека бугарските комунисти и сталинистичка Москва ги претворале овдешните Бугари во Македонци и с…

Интервјуто на Заев за БГНЕС

Сашо Орданоски - Frontline

Кошмарен дрим-тим против Заев!

пишува: САШО ОРДАНОСКИ / ЦИВИЛ МЕДИА Се чини дека шансите на Заев политички да го преживее своето, веќе прочуено, недоквакано интервју за БГНЕС нагло пораснаа, откако на теренот на домашната политичка сцена истрча најдобрата петорка во дресот на него…

Интервјуто на Заев за БГНЕС

Сашо Орданоски - Граѓански збор

Кошмарен дрим-тим против Заев!

Се чини дека шансите на Заев политички да го преживее своето, веќе прочуено, недоквакано интервју за БГНЕС нагло пораснаа, откако на теренот на домашната политичка сцена истрча најдобрата петорка во дресот на неговите доживотно огорчени непријатели. …

Интервјуто на Заев за БГНЕС

Сашо Орданоски - Либертас

Кошмарен дрим-тим против Заев!

Се чини дека шансите на Заев политички да го преживее своето, веќе прочуено, недоквакано интервју за БГНЕС нагло пораснаа, откако на теренот на домашната политичка сцена истрча најдобрата петорка во дресот на неговите доживотно огорчени непријатели. …

Интервјуто на Заев за БГНЕС

Сашо Орданоски - Слободен Печат

Кошмарен дрим-тим против Заев!

Се чини дека шансите на Заев политички да го преживее своето, веќе прочуено, недоквакано интервју за БГНЕС нагло пораснаа, откако на теренот на домашната политичка сцена истрча најдобрата петорка во дресот на неговите доживотно огорчени непријатели. …

Интервјуто на Заев за БГНЕС

Сашо Орданоски - Civilmedia

Кошмарен дрим-тим против Заев!

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Се чини дека шансите на Заев политички да го преживее своето, веќе прочуено, недоквакано интервју за БГНЕС нагло пораснаа, откако на теренот на домашната политичка сцена истрча најдобрата петорка во дресот на неговите доживотно…

Договорот со Бугарија

Сашо Орданоски - Слободен Печат

Ќе го преживее ли Заев своето последно интервју?

Дневната мерка во политиката – како и во новинарството или глумата, впрочем – е да вредиш толку, колку што ти вреди твојот последен јавен настап. На подолги патеки, идните генерации, од комоцијата на историската дистанца, подобро ќе го ценат твојот с…

Договорот со Бугарија

Сашо Орданоски - Civilmedia

Ќе го преживее ли Заев своето последно интервју?

пишува: САШО ОРДАНОСКИ Дневната мерка во политиката – како и во новинарството или глумата, впрочем – е да вредиш толку, колку што ти вреди твојот последен јавен настап. На подолги патеки, идните генерации, од комоцијата на историската дистанца, подоб…

Договорот со Бугарија

Сашо Орданоски - Либертас

Верувале или не: Има голем напредок во преговорите со Бугарија!

Да барате, во која било денешна демократија, во сето ѓубре што се тркала по социјалните мрежи или низ „слободата на говорот“ на улиците, повод за заладување на односите меѓу државите, тогаш најдобро е веднаш сите да се откажеме од добрососедството и …

Договорот со Бугарија

Сашо Орданоски - Civilmedia

Верувале или не: Има голем напредок во преговорите со Бугарија!

Да барате, во која било денешна демократија, во сето ѓубре што се тркала по социјалните мрежи или низ „слободата на говорот“ на улиците, повод за заладување на односите меѓу државите, тогаш најдобро е веднаш сите да се откажеме од добрососедството и …