TEMI.mk

Избори 2020

Весна Дамчевска - Слободен Печат

Нѐ изеде туѓиот срам

Да се промовира домашен туризам со првата фотографија од странство која на Секторот за туризам и угостителство при Министерството за економија им се видела убава на интернет, веројатно не е забележано ниту во едно министерство во светот, во чија надл…

Кујна 

Лејла Сабит - Независен

Баклава

ЛЕЈЛА САБИТ Нема Бајрам без баклава, нема лезет баклавата кога не е Бајрам. Жолта како злато, вреди како злато, кој пробал, сака пак, кој не пробал, ќе жали до крајот на животот. Десерт, деликатес, традиција или историја. По баклавата се распознава д…