TEMI.mk

Вклучување на етничката припадност во личните карти

Ило Трајковски - Независен

Издржливоста на пирејот

ИЛО ТРАЈКОВСКИ Предлогот за етничка графа во личќните карти ги стави на иста страна двете најголеми партии. сдсм го поддржува овој проект од стратегиски, а ВМРО-ДПМНЕ од тактички причини. Демократска јавност жестоко ги брани граѓанско-либералните иде…

Бегството на Сашо Мијалков 

Ана Петрушева - Призма

Телевиса презента: Мијалков се враќа дома

Ни два часа не поминаа откако Оливер Спасовски се препотуваше пред камерите и луто одбиваше прашања за одговорност, кога пред обвинителството и камерата на 24 ТВ дошета Сашо Мијалков. Лабаво, нога пред нога, си застана до Мишко Иванов, кој прилично з…