TEMI.mk

ДИК

Јанаки Митровски - Фокус

Лузери

Oва е прва победа на СДСМ на парламентарни избори по цели 18 години. Но, 46-те освоени мандати не оставаат премногу простор за прослава бидејќи се премалку да ја истуркаат ДУИ во опозиција, што беше една од главните кампањски теми Јанаки МИТРОВСКИ „I…

ДИК

Горан Михајловски - Либертас

Руски шмек

Ви пренесуваме дел од колумната на Горан Михајловски за СДК: Му благодарам на претседателот на Државната изборна комисија (ДИК) Оливер Деркоски што ме врати во младоста. Кога ја гледав прес-конференцијата на која ги соопштуваше резултатите од изборит…