TEMI.mk

Избори 2020

Петар Богојески - Слободен Печат

Влада за една година

На Македонија ѝ е потребна стабилна влада за една година, по примерот на германската на канцеларката Меркел. Да ги завршиме големите проекти, под итно да го смениме изборниот модел и конечно да ја стабилизираме државата. За една година можеме да ги и…

Избори 2020

Звонимир Јанкуловски - Нова Македонија

Разговори со Македонија: како патриотизмот стана демоде

Проф. Звонимир Јанкулоск и Македонијо, треба да разговараме. И, нема да го сакаме она што ќе го слушнеме. Но избегнувањето да го слушнеме она што не го сакаме нè донесе до местото каде што е согласен македонскиот народ: до дното во моралниот и интеле…