TEMI.mk

Фашизам

Александар Литовски - Денес Магазин

НАШИТЕ ЅВЕЗДЕНИ ЧАСОВИ – Александар ЛИТОВСКИ

Во „далечните“ времиња, во нашите „ѕвездени часови“ (Стефан Цвајг) пред да ни се случи „демократијата“, нашите херои беа многу поразлични од денешниве „антихерои“. Александар Литовски Нашите херои беа партизани кои храбро се бореа против наци-фашизмо…

Фашизам

Александар Литовски - Слободен Печат

Фашизам: што е тоа?

Перцепцијата и сфаќањето за фашизмот како политичка идеологија и практика главно е искривена преку пропагандната слика за фашистите генерално, а особено за германските нацисти, кои веќе долги години наназад беа, преку играни и документарни филмови, п…

Фашизам

Александар Литовски - Денес Магазин

ФАШИЗАМ: ШТО Е ТОА? – Александар ЛИТОВСКИ

Перцепција и сфаќањето за фашизмот како политичка идеологија и пракса, главно е искривена преку пропагандната слика за фашистите генерално, а особено за германските нацисти, кои веќе долги години наназад беа, преку играни и документарни филмови, прек…