TEMI.mk

Covid19 

Звонимир Јанкуловски - Нова Македонија

2022 – уште една година на опасно живеење

Ако се суди по почетокот на новата година, светот продолжува да се соочува со застрашувачка низа предизвици: пандемијата на ковид-19, која повторно се разгорува, климатските промени, борбата меѓу демократијата и авторитаризмот, геополитичкиот неред, …

Corruption 

Straso Angelovski - Нетпрес

Квантниот скок на Заев, како големиот скок на Мао Це Тунг

Кога еден политичар ќе ја заврши кариерата, добро е да направиме краток осврт на неговото владеење. Секако дека на историјата ќе и’ препуштиме да го смести на страничките на кои заслужува, црните или светлите, а текстовите како овој се само согледува…