TEMI.mk

Трагедијата во ковид-центарот во Тетово 

Телма ТВ / Telma TV

По 4 месеци стигна извештајот на германските експерти за пожарот во модуларната болница во Тетово

Трагедијата во ковид-центарот во Тетово 

Васко Шутаров - Република

Сите ние, од автобусот и модуларната

Васко Шутаров Бунт на артефактите Во нормални времиња и во нормални држави, сезонава како и многу други пред неа, ќе останеше запаметена по некој добар концерт или некоја изложба, по некоја драмска претстава или некој филм за прераскажување, по некој…

Трагедијата во ковид-центарот во Тетово 

Срѓан Ивановиќ - ПлусИнфо

Нека горат во пеколот и бавниот систем на царина и продолжниот кабел од тетовската болница

Откако продолжниот кабел беше посочен како предизвикувач на пожарот во тетовската модуларна болница, зошто тогаш за пропустите кои доведоа до трагичната сообраќајна несреќа на автобусот на „Беса транс“, да не го обвиниме бавниот систем на Царинската …

Дневни случувања

Сашо Орданоски - Frontline

„Лузната“ на Филипче останува на „лицето“ на Заев

САШО ОРДАНОСКИ / ЦИВИЛ МЕДИА Зоран Заев пресече: не ги прифаќа понудените оставки од министерот Филипче и неговиот заменик Хасани, бидејќи не лоцирал политичка и менаџерска одговорност кај нив за трагичниот пожар во Тетовската болница. Со тоа се согл…

Дневни случувања

Сашо Орданоски - Слободен Печат

„Лузната“ на Филипче останува на „лицето“ на Заев

Доаѓањето на Заев на власт во државата пред четири години имаше секакви, но и истакнати „морални“ причини. Неговото ветување, меѓу другото, беше и дека ќе го врати моралот во државата, откако тој сосема „испари“ низ практиките на владеењето на Никола…

Дневни случувања

Сашо Орданоски - Civilmedia

„Лузната“ на Филипче останува на „лицето“ на Заев

САШО ОРДАНОСКИ Зоран Заев пресече: не ги прифаќа понудените оставки од министерот Филипче и неговиот заменик Хасани, бидејќи не лоцирал политичка и менаџерска одговорност кај нив за трагичниот пожар во Тетовската болница. Со тоа се согласи и вториот …

Трагедијата во ковид-центарот во Тетово 

Трајче Стојанов - Антропол

„Ево ви га на!“: Генијалноста на глупоста во пет точки

Делумна инспирација за оваа колумна е еден коментар на мој ФБ-пост, по повод заклучокот од истрагата за пожарот во модуларната болница во Тетово, во која беше „обвинет“ кабелот. Мојот пост беше згрозување од ставот на Заев дека морална одговорност не…

Трагедијата во ковид-центарот во Тетово 

Роберт Димитриевски - Expres

„’ба му кабелот, ‘ба му!“ – Пишува Роберт Димитриевски

Продолжен кабел. Тој да ти бил одговорен за пожарот во модуларната болница во Тетово. Немал друга работа, па се прегреал. Малку му било тоа, па уште и се самозапалил. По што предизвикал таква огнена стихија, што само за три минути живи изгореа 14 луѓ…

Здравство

Божидар Божиновски - ПлусИнфо

Тажните поддржувачи на Филипче

Тажно е да ги гледаш подржувачите на Филипче како се радуваат дека нема одговорност за смрта на 14 мртви. Над тагата на семејствата им е нивната зла радост, дека нивната партија не го дава министерот, дека тие владеат со животот и смрта овде. Дека се…

Трагедијата во ковид-центарот во Тетово 

Ивор Мицковски - ПлусИнфо

Ова што го шетате Филипче насмеан по митинзи народот нема да ви го заборави!

Нема поголем безобразлук и неморал од тоа да го шетате министерот во оставка низ предизборна кампања или да си прави ПР пред маратон. - Advertisement - Па уште слики, насмеан и ведар, збори за победа и напредок. Тоа значи дека веќе сте си ја донеле с…