TEMI.mk

Корона  

Јанко Илковски - Нетпрес

Ден на жалост

Се отворија кафани, кафулиња, ресторани, кладилници, коцкарници и се’ она што е битно за оваа земја, останаа затворени училишта, градинки, библиотеки, музеи, театри, кино… Добре дојдовте на планетата Земја и ви посакуваме пријатно заминување одовде! …

Избори 2020

Љупчо Поповски - Независен

Парадоксално или не – изборите се единствено решение

ЉУПЧО ПОПОВСКИ Системот на техничката влада, кој како така функционираше на почетокот од кризата. почна да се крши. Техничката влада, создадена за една намена, стана дисфункционална за кризната задача. Ситуацијата станува неиздржлива за државата и та…