TEMI.mk

Војна Арменија - Азербејџан

Мирче Адамчевски - Фактор

Предизвикот Карабах

Неколку дена по потпишувањето на Договорот
меѓу Русија, Азербејџан и Ерменија за прекин на воените дејства, колони жители
од Нагорно Карабах го напуштаат некогаш автономниот регион во Азербејџан, а од
1994 година самопрогласената Република Нагорно Ка…

Војна Арменија - Азербејџан

Мирче Адамчевски - Фактор

Втора мајка за Карабах – американска

Доцна синоќа од САД стигна веста дека денес
наутро во 8 часот по локално време стапува на сила хуманитарно примирје во
Нагорно Карабах. Овој пат во режија на Американците. Станува збор за втор обид,
втора мајка, за да зацари мирот во тој дел на Кавка…

Корона  

Мирче Адамчевски - Фактор

Балканска формула за кавкаскиот оган!

Неколкудневните воени судири во Нагорно
Карабах пред два месеци како да беа увертира во она што се случува деновиве во
тој дел на Кавказот. Паузата што беше си ја зеле обете страни во судирот си ја
искористија за сегашните воени дејствија. Да си ја п…