TEMI.mk

Протести во Белорусија

Мирче Адамчевски - Фактор

Белорусија – Борба до истоштување

Во Белорусија веќе петнаесетти ден не
прекинуваат протестите започнати после претседателските избори на 9 август. Се
води борба до истоштување. Опозицијата 
не ги признава изборите сметајќи дека се фалсификувани, а власта не
попушта тврдејќи дека 80 …